Search This Blog

Monday 22 March 2010

Påskeferie i UK 2010

Som vanlig rømmer vi fra skiturer, kakao, snø og nordnorsk påaskefeiring til varmere strøk, nærmere bestemt Nord-England og York. Her er det i det minste grønt gress og bar asfalt, selv om temperaturen bare ligger på rundt 10 grader. Men det er i det minste plussgrader!

Vi har leid en utmerket leilighet via City Lets, og bor meget sentralt.



Så langt har vi ikke rukket så mye annet enn å tusle rundt i byen, inkludert en liten tur innom turistinformasjonen - hvilket egentlig er unødvendig i vårt tilfelle ettersom vi har vært her så ofte, men vi fikk med oss en håndfull brosjyrer til videre planlegging av ferien. Og så har vi selvfølgelig spist! Det er mye god mat i England!

Vi startet på Melton's, en fabelaktig liten restaurant litt i utkanten av byen, der vi har vært 'stamgjester' de siste 17 årene. I går tok vi middagen på byens mest berømte tearoom: Bettys (nei, de bruker ikke apostrof i navnet!). Deilig mat og utmerket service. I tillegg har vi rukket lunsj på Teddy Bear Tearooms - bamsebutikk i første etasje, kafe i andre/tredje. Her er alt skjevt og skakt, men det er bare sjarmerende! Nydelig suppe og 'ostesmørbrød' (med potetgull som tilbehør - yay!). I dag inntok vi lunsj på en italiensk kafe vi aldri har besøkt før: Olio & Farina. Dit går vi absolutt flere ganger!


Fra Olio & Farina

No comments: