Search This Blog

Sunday 28 July 2013

Sommerferie 2013: Sveits

Helt tilfeldig bestemte vi oss for å ta en liten omvei på tur hjem, og stoppet i Geneve et par dager. Hotellet vi brukte var EastWest Hotel og var absolutt ypperlig. Men dyrt. Men flott var det. Rommet hadde 2 bad og to etasjer. Perfekt for en familie på 4. Siden vi kom nokså sent på søndagskvelden valgte vi å spise middag på hotellet - noe vi vanligvis ikke gjør - og det var et nydelig måltid. Mye mat og mye smak. (NB - Byens red light-district ligger i parallellgata til hotellet, så jeg anbefaler ingen å legge ut på vandring uten å sjekke kartet først. Ingen hyggelig opplevelse!)


Geneve er egentlig ikke en helt vanlig turistby. Synes i grunnen ikke det var noe som helst spesielt med byen - unntatt Genfersjøen selvsagt. Det beste man kan finne på i denne byen er å dra ut på innsjøen - enten leie en liten motorbåt eller ta en tur på en av cruisebåtene. Vi valgte det første i sommerheten, og tøffet rundt på innsjøen i 4 timer og hadde det helt fantastisk. Båten gikk ganske sakte, og vi kunne ikke gå i land noen steder, men det gikk helt fint. Vi hadde med snacks og drikke og storkoste oss. Ungene badet en hel masse, og til slutt ble det så varmt at til og med jeg hoppa over bord i det deilige vannet.




Middag andre dag ble libanesisk - også dette et meget heldig valg. Geneve er en svært internasjonal by og man finner mat fra alle verdenshjørner her. Restauranten vi valgte het L'Arabesque og også denne tilhører et hotell, uten at det gjorde kvaliteten noe dårlig. Storartet mat og ypperlig service.

Siste dag var litt uheldig planlagt. Utsjekking klokken 13 og flyavgang klokken 21.45. Hva gjør man så i 30+ varmegrader i en by som denne. Svar: Ikke så mye - om man ikke drar ut på sjøen igjen. Hvilket vi valgte å la være. Geneve er fryktelig dyr - selv i norske øyne, så shopping var ikke aktuelt. Det er også grenser for hvor mange is- og brus-pauser man orker. Det ble derfor en noe kjedelig avslutning på oppholdet.

Men - når jeg blir milliardær skal jeg kjøpe et hus et eller annet sted langs Genfersjøen, med båt selvsagt. Det blir saker det!

No comments: