Search This Blog

Saturday 17 August 2013

Tickets - Barcelona



Om jeg skal trekke ut en opplevelse fra Barcelona-oppholdet i sommer må det bli besøket på tapasbaren Tickets. Restauranten er meget populær og det skulle ikke forundre meg om den ganske snart hanker inn noen Michelin-stjerner. Det er absolutt nødvendig å bestille bord i god tid i forveien. Vi bestilte ca 2 måneder i forveien - takket være gode venner:)




















Tilsammen var vi 16 tromsøværinger, i alderen 5 til voksen, som satte osstil bords en vakker julikveld. På grunn av populariteten har de flere bordsettinger, så ikke regn med å kunne bli værende hele kvelden:) De er visstnok også strenge på at man skal møte presis til bordsettingen. Siden vi var så mange bestilte vi ikke hver våre retter, men lot i stedet restauranten plukke ut maten for oss. Det gikk supert og for hver rett som var unnagjort satt vi spente og ventet på hva neste rett ville bli.


Jeg mistet etter hvert tellingen på hvor mange retter vi ble servert. Det var i alle fall svært mange. Mye sjømat. Vi fikk en rekke forskjellige skjell, blant annet knivskjell og østers. Dette var min østersdebut, og selv om det smakte godt (mest saltvann i grunnen) har jeg ikke helt teket på å svelge dem hele. Vi fikk noen merkelige 'fylte oliven' (her dreier det seg om kjøkken-kjemi), spekeskinke, ansjos, tomatbrød, fois gras, makrell, kylling, diverse grønnsaker forkledd som andre vesen og retter jeg ikke aner hva var. Bare to desserter fikk vi. Den ene en sjokoladesak servert på en stein, den andre noen skumaktige 'kålormer' servert på en plante. Genialt.



Etter maten hadde vi brukt opp vår tilmålte tid, og flyttet oss utendørs for te og kaffe (til og med jeg drakk espresso!), mens vi diskuterte maten og livet generelt. Regninga kom på 963 Euro. Fordelt på 13 voksne/tenåringer og 3 barn ble det slett ikke så mye på hver. Spesielt ikke når regninga inkluderte 4 flasker god cava.


Hele besøket var som en kulinarisk fornøyelsespark der man fikk den ene gourmetopplevelsen etter den andre. Sammen med det hyggelige selskapet ble dette et virkelig høydepunkt. Den eneste som kanskje ikke var så veldig imponert var 5-åringen, som nok synes brødet var det mest spiselige hele kvelden:)

På vei hjem fikk vi i tillegg med oss det flotte fontenelysshowet Font Magica i den varme sommerkvelden. En utmerket avslutning på en strålende aften.

No comments: