Search This Blog

Wednesday 23 July 2014

Ferien 2014: Monterosso

Dette er vårt tredje besøk i Monterosso al Mare. Ikke uten grunn. Byen, om man kan kalle det en by, er bitte liten og idyllisk beliggende som den nordligste av de fem Cinque Terre-byene. Her er fabelaktig lite å bruke penger på, annet enn mat og overnatting. Og stranda! De fleste (og beste) strendene er private, og det koster oss 50 € om dagen for 4 solsenger og 2 parasoller. Da er det greit at shoppingmulighetene er begrensa. I tillegg må vi ut med 18 € døgnet for parkering. Vi anbefaler for øvrig ingen å kjøre hit. Smale veier og nesten ingen parkeringsplasser å oppdrive. I selve byen er det forøvrig ikke tillatt å kjøre, hvilket vi synes er aldeles ypperlig.

Denne gangen ble vi en hel uke. Det trenger man. Minst! Før vi dro var det varslet regn hver dag omtrent, men det slo heldigvis ikke til. Den ene dagen med overskyet vær og regn brukte vi til å rusle en tur opp til toppen av et lite "fjell" som skiller den gamle og nye bydelen. Der ligger byens kirkegård. Vi bor forøvrig i den gamle bydelen og trives best der. Men både strand og restauranter i den nye bydelen er tilsynelatende like bra. Men som sagt, vi trives best i den gamle - der vi er best kjent.

Hotellet vårt heter Hotel Margherita og ligger kjekt plassert i Via Roma, med kort vei til det meste. Rommet vårt er en junior-suite, og er rent og moderne, og romslig nok for 4. Ungene sover i andre etasje, mens vi voksne sover på sovesofa i første. Sengestandarden er ikke akkurat strålende, men helt grei. Vi har i tillegg en liten balkong med ettermiddagssol og utsikt mot Via Roma. Frokosten er helt grei, men ikke førsteklasses. Dette er tredje gang vi bor her. Men neste gang kommer vi nok til å prøve å finne en leilighet i stedet. Savner å kunne lage en kopp te på kvelden, eller sove lenge og sende mannen ut etter ferske rundstykker:)

Monterosso er akkurat det jeg liker når jeg er på solferie. En liten landsby som ikke er i nærheten av å miste sin italienshet. Fin strand og kort vei til alt. Fine turområder - men akkurat denne gangen var nesten hele kyststien stengt pga reparasjoner, så det ble ikke noe tur på oss. Bare en liten rusletur opp til byens kirkegård, som ligger på en liten høyde midt mellom den gamle og den nye bydelen. Og best av alt - mat! Mye god mat overalt. Man kan være her en god stund uten å gå lei, tror jeg. Men hvis man ikke liker sjømat har man et problem:) Våre favoritter er Pizzeria da Ely (Verdens beste pizza med spekeskinke, parmesan og rucola), Ristorante Via Venti (Verdens beste pæreravioli) og Ristorante Miki (den eneste litt finere restauranten der). I tillegg kjøpte vi nesten hver eneste lunsj hos Focacceria Emy på grunn av sjarmerende service og god focaccia. (Selv om jeg prøvde å spise salat, i alle fall annen hver dag!)

Vi gleder oss allerede til neste besøk.

No comments: