Search This Blog

Saturday 28 November 2009

Pastafabrikken

Det er med glede jeg registrerer at det har dukket opp flere nye restauranter i Tromsø. Modig, vil jeg si. Statistisk sett er det ikke plass til så fryktelig mange flere restauranter i Tromsø, og noen vil nok måtte regne med å stenge dørene etter en stund. Derfor er det uhyre viktig at alt fungerer de første ukene etter åpningen.

Dagens besøk på Pastafabrikken (tror det er det den heter), vis a vis Austadbygget, var såpass skuffende at vi nok ikke vil vende tilbake. Førsteinntrykket av lokalet var veldig bra, men det lå søppel på gulvet, og de få ledige bordene var ikke ryddet. Dette ble imidlertid fikset når vi ga beskjed om det. Betjeningen virket forøvrig urutinert, noe som vel skyldtes at de fleste var unge og antakelig hadde kort fartstid i bransjen. Anyway - alt dette er detaljer som er lett å fikse på, og som vel rett og slett kan kalles innkjøringsproblemer.

Men maten derimot... Jeg tør påstå at de fleste lager bedre pastaretter enn dette hjemme på en alminnelig tirsdag. Hverken vi voksne eller ungene var imponerte. Middelmådig er karakteren - om jeg skal være grei. Min rett, arrabiata, smakte svært lite, kjedelig saus, og olivenen smakte ekstremt salt og passet ikke inn. Pastaen ga passe tyggemotstand, men en av ungene fikk underkokt pasta, med konsistens som tørre kjeks omtrent. Vi vurderte ikke engang å bestille dessert!

Prismessig vil nok Pastafabrikken bli populær, med hoveretter fra 125 til 155 kroner. Og det er jo ikke ille. Men stiller man krav til smak og kvalitet på maten blir man nok skuffet. Billig og meningsløs mat! Her trengs det nye oppskrifter!

No comments: