Search This Blog
Saturday, 22 August 2009
Sjokoladetrio
Her er oppskrifta på en av mine favorittsjokoladekaker. Den er en kombinasjon av 3 sjokoladetyper - hvit, melkesjokolade og mørk sjokolade - derav navnet, men det er ingefæren som gjør at den skiller seg ut fra andre sjokoladekaker. Enjoy!
Hvit sjokoladekrem
200 g hvit kokesjokolade
1 ½ dl kremfløte
Bunn
90 g smør
120 g mørk sjokolade (helst 70% kakaoinnhold)
2 egg
90 g hvetemel
225 g sukker
75 g grovt hakkede pekannøtter (valnøtter går sikker også bra)
1-2 ss hakket fersk ingefær
Sjokoladesaus
2 dl kremfløte
150 g melkesjokolade
***********************************
Fremgangsmåte:
Bunn:
Smelt smør over vannbad og tilsett mørk sjokolade. Avkjøl litt. Pisk eggene og rør inn sjokoladeblandingen. Tilsett hvetemel, sukker, nøtter og ingefær og rør forsiktig sammen. Hell røren over i en smurt form, ca. 20 x 20 cm (eller rund form, 24 cm diameter). Stek ved 180 grader på midterste rille i 25 min. Kaken skal være litt bløt inni. Den bør ikke stekes for lenge, da blir den litt hard i kantene. Avkjøl kaken helt før den hvite sjokoladekremen smøres på. La kaken står kaldt i ca. 2-3 timer.
Mens bunnen stekes lager du hvit sjokoladekrem:
Varm fløten over vannbad. Ta bollen ut av vannbadet, bryt den hvite sjokoladen i biter og ha den i fløten. Rør til sjokoladen får en jevn og fin konsistens. Det er viktig at ikke fløten blir for varm. La kremen stå kaldt i ca. 1 time. Rør kremen forsiktig i kjøkkenmaskin (håndmikser går også bra), til den blir til en tykk og smørbar krem. NB. Røres den for lenge kan den lett skille seg.
Saus:
Varm 2 dl fløte i en kjele, ta kjelen av kokeplaten, bryt melkesjokoladen i biter og smelt den i fløten. Rør til sausen får en glatt og fin konsistens.
Kaken serveres med kald eller varm saus til. NB. Dersom sausen står i kjøleskapet en stund vil den tykne. Det kan være lurt å la den romtempereres før servering.
Oppskrifta er henta fra: Gudrun Runarsdottir: Kjendisenes beste kaker og andre favoritter. Oslo: Orion, 2004. (NH 641.5 Gud)
Labels:
Oppskrift,
sjokoladekake
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment