Search This Blog

Tuesday 6 July 2010

The Lizard


Vi fortsetter vår ferd i Cornwall og har nådd feriens billigste hotell, sydligste stoppested og tykkeste teppegulv. Og feriens eneste teppebelagte badegulv. Stedet heter The Lizard og er fastlandsenglands sydligste punkt. Selv om det føles litt rart å si 'fastlandsengland' - vi er jo tross alt på en øy!

På veien hit stoppet vi på Pendennis Castle i nærheten av Falmouth. Dette er et forholdsvis stort festningsverk, der deler er fra Henrik IIIVs tid. (Vi har kjøpt turistpass hos English Heritage, så vi må liksom utnytte mulighetene som finnes!) Sol og fint vær gjør alltid slike besøk vellykka. Kafeen var imidlertid ikke mye å skryte av. Freshly made sandwiches viste seg å være noe plastinnpakka smakløse greier. Men man drar vel ikke til slike steder på grunn av maten :-)

The Lizard er en bitte liten plass som tiltrekker seg folk som oss. Og slike som liker å gå på tur. Og noen andre. Stedet består av en håndfull souvenirbutikker med et utrolig stort utvalg krimskrams (se bildet!), de obligatorisk pubene samt noen smmå gjestehus. Vårt het The Caerthillian og var visstnok blant de bedre på stedet. Litt under vår standard, men tilsynelatende rent og pent, og med en hyggelig vert. Men altså. Tykt teppegulv. På badet!! Skjønner ikke at det går an!

Vi ble bare en natt her, men rakk å innta te og chips på Englands sydligste kafe. Været var nydelig og utsikten flott og teen varm. Middagen inntok vi på en av pubene like ved hotellet. Fish & chips selvsagt. Og en ale av et eller annet merke. Jeg er ikke den som går rundt og husker hvilket øl jeg drikker! Men det som gjorde kvelden ekstra trivelig var at vi hadde snublet over den lokale folkemusikkaftenen i bygda. I et hjørne av puben satt 3 musikere og sang og spilte keltisk folkemusikk. Jeg ble rent nostalgisk og mintes min grønne ungdom da jeg reiste på interrail og var hekta på irsk folkemusikk.

Etter vårt lille stoppested ute i havgapet gikk kursen vestover. Neste lille by er Polperro.

No comments: