Search This Blog

Wednesday 30 June 2010

St. Ives/Carbis Bay


For et herlig hotell! Vanligvis betyr familierom et vanlig rom med to ekstrasenger stuet inn. På Boskerris Hotel har familierommet et eget lite rom til ungene, komplett med køyesenger, TV og DVD-spiller! Her er lyst og luftig og like ved ligger det en aldeles nydelig sandstrand. Med god plass! Helt klart den fineste stranda i området! Det føles rett og slett som i syden, bare med bedre mat og høfligere mennesker! En anglofil sjel som meg har ikke godt av dette :-)


Carbis Bay ligger litt utenfor St Ives, ca. 20-30 minutters fottur, eller 5 minutter med toget. Her er det stille og rolig og på solfylte dager har man absolutt ikke behov for å være noe annet sted i verden. Vi er imidlertid i England, så et par dager med regn må man jo regne med! Den første regndagen benyttet vi til å besøke Tate St Ives, et lite mini-galleri med kjente og mindre kjente kunstverk. Ungene var særdeles fornøyd med at det var såpass lite - akkurat passe til at man ikke rakk å bli sliten og lei! Den andre dagen med lett duskregn besøkte vi The Barbara Hepworth Museum. Også dette et lite museum med en liten hage der forholdsvis mange skulpturer har fått plass. Vi koste oss og fikk en egen liten omvisning av den hyggelige guiden som var der. Denne delen av Cornwall er forøvrig full av nydelige strender, så mulighetene for utflukter er store. Avstandene er også små - i nordnorsk målestokk, så for oss var det bare en svipptur å kjøre til Land's End, Englands vestligste punkt. Her blåste det friskt, og hele stedet var en smule tacky/billig synes vi. Ikke helt vår stil. Vi drakk te og tok bilder og kjørte videre til Porthcurno beach, en annen nydelig strand.

Oppholdet vårt her i Carbis Bay ble ellers preget av utrolig mye god mat, og særlig mye god fiskemat. Hotellet hadde en utmerket frokost, og små detaljer som å helle pasjonsfrukt (en av mine favorittsmaker) over den ferske frukten falt særlig i smak hos meg. Vi spiste på hotellets restaurant et par ganger, og maten her var nydelig. Vår store favoritt ble imidlertid Porthminster Cafe på en av strendene i St Ives. Maten var fabelaktig og desserten direkte himmelsk! Så fornøyd var vi at vi dro dit to ganger i løpet av 5 dager! Desserten min (som jeg spiste begge gangene) besto av kanelmarengs, cinder toffee, karamellisert banan, glaserte pisasjenøtter og en slags karamellis. Sukk! Vidunderlig! Fryktelig sørgelig å måtte dra videre! Vårt neste mål er Englands sydligste punkt, The Lizard, en halvøy sørøst for Penzance.

No comments: