Search This Blog

Sunday 27 November 2011

Adventstanker

Well, ikke egentlig adventstanker. Det passet bare som overskrift. Men det er altså første søndag i advent i dag. Vi har nå levd herrens glade dager i York i snart 4 måneder. Og foreløpig er det ingen av oss som viser tegn på hjemlengsel. Det er jeg veldig glad for.

Som seg hør og bør burde vi nå ha hatt både stjerne og adventsstake på plass. Men slike ting finnes visst ikke i England. Muligens må vi improvisere litt og skaffe oss noe som kan ligne på adventsstake. Eller vi lar være. I dag rakk vi ikke å skaffe noe som ligner, så vi ble enige om å tenne elefantlysene våre i stedet.

Vi har imidlertid tenkt å ta med oss det beste av norske juletradisjoner og blande dem litt med de engelske. Så det blir hjemmelaga adventskalender med en pakke hver dag (til tross for at det er skadelig for barna, i følge enkelte forskere!), det blir sirupsnipper, stripekjeks og kokosmakroner, og det blir riskrem til dessert en av juledagene. Det blir imidlertid ikke pinnekjøtt - det ble nedstemt av resten av familien, til tross for at man får tak i det i London. I stedet blir det kalkun. Og svinestek med svor. (En sådann står i ovnen i dette øyeblikk. Man må jo øve seg! Det ser dårlig ut på svorfronten for øyeblikket ...) Og julegaveåpning første juledag! Etter frokost! Det blir nok det aller mest merkelige. Men er man i det store utland, må man jo passe på å integreres mest mulig med de innfødte :-)

Ikke at julestemningen er til å ta og føle på. Etter et par dager med ruskevær - sannsynligvis skjørtekanten til stormen Berit - har vi i dag for det meste hatt sol og blå himmel. Da benytter man selvsagt anledningen til litt oppryddende hagearbeid. Vi har blant annet beskåret frukttrærne etter kyndig anvisning fra naboen. Martin har klippet hekken - helt til hekkesaksa måtte settes på lading. Vi har raket løv og rensket litt opp i blomsterbedene og slått fast at hagearbeid tar tid. I tillegg var det sannelig en halv kopp modne bringebær å finne. Ikke dårlig til 27. november å være.


Vi ser fram til en grønn og mild og fin adventstid! Snø har vi ikke bruk for akkurat nå!

Hagen i all sin vinterprakt :)


Noen har tro på en snørik vinter - også her i York :)
 

2 comments:

A.K.S. said...

Jeg liker bloggen din! :D

Mariann Løkse said...

Takker og bukker:-)