Search This Blog

Monday 5 March 2012

Hagen i februar

I løpet av februar nådde vinteren sitt høydepunkt, for deretter å overlate scenen til frøken Vår. I omtrent to uker var bakken dekket av snø. Til tross for å ha tilbrakt vinteren i York tre ganger tidligere, er dette første gang jeg opplever såpass "langvarig" snø. Og jeg må faktisk innrømme at det slett ikke var så ille med et par uker med snø. Sukk! Hadde bare vinteren i Tromsø vært like kort! Da hadde jeg vært i stand til å sette pris på hvit nedbør:)


Britene, stakkars, strevde betraktelig mer enn oss nordboere. Det foretrukne fottøyet for mange så ut til å være gummistøvler! Ikke rart de har problemer med å holde seg på beina! I flere dager ble ungene holdt inne i friminuttene pga av 10 cm snø! Visstnok fordi de kunne falle og slå seg. Fotballtreninger og -kamper ble avlyst. Til og med Helenas speidergruppe ble avlyst på grunn av snøen, til tross for at den foregår innendørs! Det var imidlertid artig å observere hvordan byen forandret seg. Folk lot bilene stå, så gatene var stille og fredelige, og på ettermiddagene fulle av voksne og unger med akebrett i handa, på jakt etter en nedoverbakke. (Hvilket ikke er så lett å finne i en flat by som York!)


 
Plutselig en morgen tidlig i februar var alt hvitt! Området øverst til venstre på bildet tilhører ungdomsskolen Martin går på.

Det var like før vi måtte begynne å måke:)



OK. Dette tilhører ikke hagen vår. Dette er Helena sin skole, omringet av snø!

Epletre i februar!
Tre-anda holder hodet over snøen!

Etter et par uker var imidlertid vinteren over og snøen forsvant like plutselig som den kom. I stedet fikk vi et par uker med strålende sol og temperaturer opp mot 14-15 grader enkelte dager. Snøklokkene blomstret seg ferdig og overlot oppmerksomheten til krokusene. Inne i byen begynte de første påskeliljene å springe ut. I hagen vår er det like før!

Jeg har så smått begynt litt oppryddingsarbeid utendørs. Fylte blant annet et par poser med søppel. Det merkes at vi er nærmeste nabo til en ungdomsskole. Det meste av det jeg plukket opp var sjokoladepapir, tomme potetgullposer og plastflasker. Har dessuten raket og ryddet i bakerste del av hagen og vurderer å lage et lite grønnsaksbed, samt få liv i jordbærplantene. Hvor mye som blir gjort avhenger av vær og føre framover:)

Så overtok våren!

Aner ikke hva disse heter. En slags tusenfryd?


I løpet av noen uker vil påskeliljene stå i full blomst over hele York, også i hagen vår:-)




No comments: