Search This Blog

Wednesday 22 June 2011

Ny indisk restaurant i Tromsø

[Høsten 2016 kom beskjeden om at Indian House har lidd samme skjebne som forrige indiske spisested i Tromsø. Restauranten legger ned. Dessverre! Håper noen tør å satse på indisk igjen i Tromsø Alle gode ting er tre, eller?]

Tenk at vi ikke har hatt indisk restaurant i Tromsø på mange år! Skandale! Spenningen var derfor stor da Indian House plutselig åpenbarte seg sentralt i byen. (I lokalene til tidligere Godfathers eller Peacock.) De første rapportene var svært negative, men det kan kanskje skyldes innkjøringsproblemer?

Sammen med 11 kolleger trosset vi likevel den dårlige kritikken, og inntok restauranten tidligere i kveld. Og for å avsløre konklusjonen med en gang: vi forlot stedet mette og fornøyde!

Lokalene er litt trasige og kunne trengt en kyndig oppussingshånd. Nå skal det sies at jeg har vært på utallige indiske restauranter med trashy interiør, så det hører liksom med. Men en del småting burde være mulig å rette på - fjerne tomgods fra restaurantdelen, skifte ut den ene toalettdøra som så ut som den hadde fått en knyttneve gjennom seg, og hva med å merke dametoalettet med noe annet enn en stor H? Og hvorfor står det et eller annet med 'hot chili fast food' på vinduene mot gata? Det virker litt underlig. Indisk mat er da ikke 'fast food'?

Maten er tross alt det viktigste. Poppadoms sto ikke på menyen, men det hadde de likevel. Det MÅ man bare ha på indisk restaurant. Det var ikke den beste jeg hadde smakt, men grei nok. Mintsausen og chutneyen var god, men veldig tynnflytende. Chilisausen var imidlertid god og sterk og passe tykk.

Menyen inneholder et knippe av de mest vanlige indiske rettene, både med lam, kylling, sjømat og vegetar. De har bare en rett spesielt for barn, men jeg går ut fra at de også kan lage små porsjoner av 'voksenrettene' om du har planer om å ta med familien dit.

Jeg bestilte klassikeren kylling tikka masala (Englands nasjonalrett?) og var svært spent på resulatet. Jeg gir maten godkjent karakter. Kyllingen var god og mør, og sausen mild og smaksrik, slik den skal være. Jeg lager like god masalasaus selv, men av og til er det jo greit å slippe matlagingen selv! Og jeg har spist langt verre versjoner av denne retten andre steder. Risen var noe tørr, men nanbrødet var faktisk ganske godt, by the way.

Et par av mine kolleger var dessuten svært fornøyd med den indiske rødvinen de drakk til maten. Selv drakk jeg Kingfisher, som egentlig er et ganske smakløst øl. Det kommer jeg nok ikke til å gjenta.

Servicen var hjertelig, men urutinert. Vår kelner trenger nok å trene seg litt mer i jobben, men hun var hele tiden hyggelig og stresset ikke, men innrømte rett og slett at hun ikke hadde full kontroll.

Etter flere opphold i England, men ingen i India, er min kunnskap om indisk mat utelukkende basert på det britisk-indiske kjøkken. Jeg kan derfor ikke uttale meg om hvor 'indisk' maten egentlig er. Men ut fra det jeg har smakt andre steder er Indian House helt ok. Helhetsinntrykket er at stedet fortsatt framstår som noe uproft og rotete, men det er ingen grunn til å bli sittende hjemme. Jo mer øvelse vi gir dem, desto bedre blir de forhåpentligvis :-) Jeg kommer nok å besøke dem igjen i løpet av sommeren.

1 comment:

Anonymous said...

Red hot chili er en egen fastfood franchise som eierene av Indian house hadde fra før Indian house startet. Indian house og Red hot chili er fortsatt 2 vidt forskjellige ting.